hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Felső légúti fertőzések
2023-12-08

A fertőzések okozta halálozás jelentős szeletet foglal el a világ összhalálozásában. Egy 2019-es felmérés alapján az ischaemias szívbetegség és a stroke után az alsó légúti fertőzések állnak a halálozási lista harmadik helyén. Ennek az évnek a közel 55 millió halálozásából egy globális antimikróbiális rezisztenciát vizsgáló tanulmány eredményei szerint a fertőzéseknek köszönhető halálozás becsült száma közel 14 millió volt. Ebből közel 8 millió haláleset 33 baktériummal volt összeköthető. A leggyakoribb 5 patogén a Staphylococcus aureus, az Escherichia coli (E.coli), a Streptococcus pneumoniae, a Klebsiella pneumoniae (K. pneumoniae) és a Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa) volt, melyek a vizsgált baktériumok által okozott halálozás több mint a feléért voltak felelősek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-12-30

Az OTSZ Online szerint a felnőttkori antibiotikum-rezisztens kórházi fertőzések többsége az orvosi eszközöktől származik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-31

A vancomycin molekuláris szerkezetének stratégiai módosításaival harcolnának az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen, írja a Népszava.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-25

Amennyire tisztázódtak a sebészi, illetve endoszkópos beavatkozások alapelvei az epeúti infekciók ellátásában, annyira megoldatlan az optimális antibiotikum-kezelés kérdése.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-11-18

A kórházban ápolt betegekben egyre gyakrabban okoznak az enterococcusok húgyúti infekciókat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-12-08
Egyre kevesebb új antibiotikumot törzskönyveznek az utóbbi két évtizedben – holott azt gondolhatnánk, hogy az innovatív gyógyszercégek látnak fantáziát a mindinkább terjedő antibiotikum-rezisztencia leküzdésében.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?